spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
FLOG 2013

 

FLOG 2013  oftewel fietslog - een soort van fietsdagboek

(het meest actuele nieuws staat bovenaan)

 

18 november 2013

Op 13 november is de 4000 km grens gepasseerd! En gisteren nog maar eens 60 er bij getrapt. De teller staat nu op 4091km. Natuurlijk zit het er niet meer in dat de 5000 gehaald gaat worden, dat zou te mooi zijn. Het was gisteren behoorlijk fris, gemiddeld een graadje of 5. Toch kon ik me ertoe overhalen om te profiteren van de windstilte en heb ik een lekker ritje Lopikerwaard gedaan. Na drie uur 's middags begon het echt koud te worden en dat was te merken aan de kracht in de benen. Met moeite kon ik de 23km/u nog halen. Gelukkig zat de rit er toen al bijna op. Maar toen ik om half vier mijn huisje binnenstapte moest ik toch eerst een kwartiertje uithijgen. De Canyon staat trouwens inmiddels in de winterstalling (anderen zouden dit 'de woonkamer' noemen), en de ritjes worden, zolang het nog gaat, gereden op de Merida racer. Maar het zal niet lang meer duren tot de vakantiefiets gebruikt gaat worden voor de herfst-winter-lente ritjes. O ja, sinds oktober bij elkaar ook al meer dan 17 uur op de tacx gezeten.

 

18 oktober 2013

De teller is nog flink opgelopen. Staat nu op 3800 kilometer, de 4000 komt in zicht! De afgelopen weken heb ik in Twente regelmatig een rondje op de mountainbike gemaakt. Heerlijk om eens iets anders te zien dan de dijken en polderwegen in de Krimpenerwaard. Ook is de Tacx in de woonkamer neergezet. Inmiddels heb ik daar ook alweer meer dan vijf uur op gezweten. Het wordt gelukkig weer een ouderwets fietsjaar. Geluk bij een ongeluk want ja, werkeloos thuiszitten is nou niet de meest gewenste situatie. Dan maar van de nood een deugd maken en er lekker op uit, ook om de zinnen te verzetten. 

 

8 september 2013

3131 km. Mooie afstand, maar nog niet genoeg! Het zou mooi zijn als ik de 4000 zou kunnen halen, maar dat zal voornamelijk afhangen van het weer. Niet van het materiaal, ik heb mezelf namelijk enorm verwend. Na maanden van twijfel heb ik een nieuwe racer aan de familie toegevoegd. Een Canyon Aeroad 8.0! Afgelopen donderdag is 'ie binnengekomen, en zowel vrijdag als zaterdag 50 km. mee gefietst. Wat een beest van een fiets. En het belangrijkste; hij zit als gegoten. Ik kan zonder problemen in het zadel blijven zitten zonder dat ik om de kilometer even de rug moet strekken. Het enige 'nadeel'; Hij schreeuwt om snelheid, dat wordt dus flink aan de bak om de gemiddelden omhoog te schroeven en daarvoor moet ik hard werken en pijn lijden. Ach, een oud wielerspreekwoord zegt 'pijn is lekker'. Daarbovenop is pijn emotie en emotie moet je kunnen uitschakelen :-). Nou dan gaan we er nog maar een keertje op uit (als de bui die ik op buienradar zie tenminste een beetje over wil trekken)

 (Foto's van m'n nieuwe racebeest staan op de fotopagina)

 

29 augustus 2013

We hebben het gehaald! In ruim twee weken van Borne naar Berlijn gefietst, ruim 1000 kilometer. En dat met 20 kilo bepakking en bij Lineke een hond in een mandje voorop de fiets en bij mij een hond(je) in de rugzak. Het was een prima vakantie met zon, regen, veel klimmen in met name de Harz, dalen, hitte en kou. Voor de geinteresseerden, de route is hier te vinden:  

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=spltprfbxvxbmaqf 

De totaalafstand voor dit jaar is daarmee gekomen op bijna 3000 kilometer. 

 

1 augustus 2013

Oeps, sorry, al een maand niets gemeld. Nou, om kort te gaan, de teller staat sinds vandaag op 1755 km. Vandaag voor het eerst sinds tijden weer eens op Meri5, de racer, gefietst. 55 km met een gemiddelde van 24.5. Niet wereldschokkend, maar ik ben meer dan tevreden. En morgen........ Richting Borne voor de start van onze trip naar Berlijn. Met twee hondjes, ben benieuwd wat het gaat worden. U hoort van ons.

 

19 juni 2013

12 dagen geleden stonden er nog 768 kilometers op de teller. Inmiddels zijn dat er 1180! Natuurlijk is dit te danken aan het rondje Duitsland wat Lineke en ik hebben gemaakt als 'leervakantie' voor de trip naar Berlijn in augustus. Ook de rit van Borne naar Bergambacht helpt met z'n 220 kilometer aardig mee. Oude tijden herleven. Wat is het toch lekker, tentje en slaapzak achterop en dan maar zien waar je uitkomt. Het weer wat we in Duitsland hebben gehad was redelijk. Alleen de derde dag, tijdens de rit van Neukirchen naar Gronau, zijn we 's middags doornat geregend. En zelfs dat kon de pret niet drukken. Wat wel de pret een beetje drukte was Chewie, de kruising chihuahua - teckel die ons samen met Lizzy (chihuahua - nog iets) gaat vergezellen op de rit naar Berlijn. Chewie houdt enorm van het rennen naast de fiets en houdt dat met gemak kilometers lang vol. Alleen komt er een moment dat hij, voor zijn eigen bestwil, in de doggy ride moet. Dat hij liever blijft rennen laat hij heel goed blijken met een onophoudelijk nerveus gehijg en gejank. Als je dat zo'n 40 tot 50 kilometer naast (of in Lineke's geval, achter) je hebt, gaat dat flink op de zenuwen werken! Trouwens; diep respect voor Lineke die, naast de normale bagage, ook de doggy ride achter zich aan heeft gesleept. Toch een gewicht van zeker 20 kilo (met twee hondjes als inhoud). Het volledige rondje vind je hier:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ibjwyeqmxoiahyro 

Na deze geslaagde trip ben ik afgelopen maandag en dinsdag van Borne naar huis gefietst. De eerste etappe was van Borne naar Scherpenzeel over 140 kilometer en de tweede etappe van Scherpenzeel naar huis over 80 kilometer. Dankzij een heerlijk windje in de rug en perfect fietsweer kon ik maandag flink doorfietsen. Het kostte amper moeite om de 140 kilometer te rijden. Dinsdag was dat wel anders, zadelpijn en een flinke warmte van rond de 30 graden zorgden er voor dat de laatste kilometers moeizaam gingen. Toch stond ik rond een uur of twee moe maar voldaan weer bij mijn eigen voordeur. Het was weer eens genieten! De route:

 http://connect.garmin.com/activity/329726671

 http://connect.garmin.com/activity/329726707

 

07 juni 2013

Nog steeds 'storm', maar een heerlijk temperatuurtje en zon, zon, zon. Teller staat op 768.33. Toch mooi 150 kilometer in een weekje er bij. 'T wordt nog eens wat :-).

 

01 juni 2013

Storm! Nou ja, storm....... Meer dan windkracht 3. En dan nog eens uit het noorden, fris, bah! No bike today. De kilometerstand per 31-05: 613 km. Ben benieuwd hoeveel er deze maand bij gaat komen.

 

27 mei 2013

Vijf dagen na de laatste 'post' en wat kan het verkeren. Vandaag in korte broek (met zeem) en t-shirt met daar overheen een polo (de strakke en snelle fietskleding ligt in de kast te wachten op slankere dagen) een zonovergoten rit gemaakt van 92 kilometer. Ik zag net in het jaaroverzicht dat ik nu al meer kilometers heb gemaakt dan vorig jaar over het hele jaar. Ik zit op dit moment op 560 en als alles volgens plan verloopt moet de 3500 een makkie worden. Niet zo moeilijk met 24 uur vrije tijd per dag :-(, maar ja, dat is niet anders en hopelijk komt er redelijk snel iets nieuws om de hoek kijken. Reden? Faillissement van mijn werkgever. En zie maar eens iets anders te vinden op je 55e. Positief punt: de kilometers kunnen gemaakt worden! En wat ik dan zo ongeveer heb gefietst vandaag vind je hier:   http://connect.garmin.com/activity/33358030 . 

 

22 mei 2013

Tjonge, wat zit het weer (atmosferisch begrip) tegen! Amper 10 graden op de thermometer, windkracht 5 en geregeld regen. Hopelijk wordt het nog eens een beetje lente want met dit weer worden er geen kilometers gemaakt (jaja, ik ben een watje)

 

01 mei 2013 

Zo, jaartje overgeslagen?

Jep, het was eventjes iets minder met de zin, het gewicht en de weersomstandigheden, maar dat is verleden tijd en ik ga er weer tegenaan. Plannen voor de vakantie: Retourtje Borne - Berlijn dus er moet getraind worden. Inmiddels zo'n 250 kilometer op de teller, maar zin in 2500. Het gaat weer helemaal goedkomen dit jaar!

 

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes