spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
fietsvakantie 2010, van Maastricht naar Orange

 

1:   Hoe het begon.

Hoe en wanneer we op het idee zijn gekomen om naar Zuid-Frankrijk te fietsen weet ik niet precies meer, waarschijnlijk is het idee geboren tijdens onze vakantie in Magadino in 2009.  In elk geval hebben Lineke en ik rond die tijd afgesproken om in 2010 van M. naar M. te gaan fietsen (M = Maastricht en M = Marseille). We hadden nog niet een vast omlijnde route in gedachten. In de wintermaanden werden wat verschillende routes op de computer gepland en besproken. Toen we in februari de vakantiebeurs in de RAI bezochten om informatie te verzamelen over de verschillende Franse regio's die we zouden passeren, kwamen we ook de stand van Gerard Spekken tegen. Hij promootte (schrijf je dat zo?) zijn boek 'fiets je ook terug?', een verslag van de reis die hij samen met zijn vrouw van Knegsel in Brabant naat Ste. Claire aan de Middellandse zee had gemaakt. We hebben even met hem gekletst en ik was eigenlijk van plan om zijn boek aan het einde van ons beursbezoek aan te schaffen. Het is er niet van gekomen. Toch bleef het ergens in het achterhoofd hangen en uiteindelijk heeft Lineke het boek besteld via BOL.com. Het bleek een leuk boek te zijn met redelijk duidelijke routekaartjes. Na heel wat gepuzzel op Bikeroutetoaster.com heb ik de routekaartjes naar geschikte gps routes kunnen overzetten. Ze waren  ongetwijfeld niet 100% correct, maar de routes zaten aardig in de buurt van de route in het boek.

We hadden nu iets van drie mogelijke routes naar het zonnige zuiden, maar de terugreis was nog niet geregeld. Lineke's voorkeur ging uit naar het vliegtuig, de mijne naar de fietsbus. De derde mogelijkheid, de trein, werd na een vreselijk dure offerte van de treinreiswinkel meteen opzij geschoven. Uiteindelijk kreeg ik mijn zin. We zouden met de bus teruggaan. De terugreis duurde dan wel behoorlijk lang, we zouden geen vervelende rit naar een vliegveld hoeven te maken en geen stress hebben over de behandeling van onze bagage en fietsen op de vliegvelden. Bij Cycletours werd de reis besproken. Omdat we op de bus zouden stappen in Suze la Rousse besloten we niet helemaal door te fietsen naar de Middellandse zee, maar om Orange als eindbestemming te kiezen en van daar uit naar de Mediterranee te reizen met de trein, of eventueel met de fiets, maar dan zonder bepakking.

Een week voor vertrek hadden we dus drie routes en de terugreis was geregeld. Inmiddels had ik de goede software voor de Garmin aangeschaft en ook een setje Ortlieb fietstadssen gekocht. Maar welke route zouden we nemen....? Ik geloof dat het zo'n drie dagen voor vertrek was dat we de knoop doorhakten en dat we besloten om globaal de route van het boek van Gerard Spekken te volgen. Niet teveel klimmen, we zijn tenslotte ook geen 20 meer :-). Op vrijdag 18 juni werd er in Borne en Bergambacht gepakt. Op zaterdag zouden we elkaar op het station in Utrecht ontmoeten en van daaruit de trein naar Maastricht nemen om te beginnen met, voor ons allebei, de grootste fietsuitdaging tot nu toe. Ik weet niet hoe Lineke geslapen heeft van de vrijdag naar de zaterdag, maar voor mij was het een onrustige, zenuwachtige nacht. 

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes