spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vakantie 2008 deel 4

30-08 Rondrit Clervaux 75.03 kilometer -  gemiddeld  14.3km/u - top 74.9km/u

Vandaag, na een wat moeilijke start, besloten een rondritje in de omgeving te maken. Het plan was Clervaux - Wilz - Vianden en weer terug. Ik heb het geweten!  Voor ik in Wilz aankwam waren er al talloze klimmetjes boven de 5% genomen. De natuur was schitterend, heerlijk door de bossen over niet al te drukke wegen, hoewel....het aantal motorrijders was gelijk aan het aantal wat je op een zomerse dag tegenkomt op de Lekdijk van Vianen naar Schoonhoven, maar goed, het autoverkeer viel mee, en dat is altijd prettig. Na Wilz ging het, langs het gelijknamige riviertje, langzaam omlaag naar Kautenbach. Hierna moest er flink geklommen worden, van ongeveer 250 meter naar ruim 530, iets voorbij Holzhum (12.5 kilometer verderop). Vanwege het gevoel in mijn benen en de te verwachten totaalafstand, besloot ik om maar niet helemaal door te rijden naar Vianden. Niet dat het veel uitmaakte overigens. Via Putscheid ben ik naar Keppeshausen afgedaald en ben daar de Our gaan volgen naar het noorden. Helaas waren de batterijen van de GPS inmiddels leeg zodat er verder geen trackinfo is opgeslagen.  Zoals te verwachten moest er het laatste stukje weer 2x boven de 5% geklommen worden, maar de heerlijke afdaling naar Clervaux maakte het helemaal goed. Ik heb mezelf op het eerste terras wat ik tegenkwam getrakteerd op een paar heerlijke biertjes en ben later, na opfrissen en omkleden, naar hetzelfde terras teruggekeerd en heb er een heerlijke pepersteak gegeten. En, de lezer kent me onderhand wel, niet zonder een half litertje wijn, waardoor de in Spa aangeschafte fles nog steeds niet is aangebroken. O ja, vandaag alleen maar zon en een heerlijk temperatuurtje van rond de 23 graden.

 

rondrit Clervaux
 
GPSies - Rodrir Clervaux
voor uitgebreide trackinfo, klik op de link
 
 
31-08 Richting Troisvierges  45.01 kilometer - 14.9km/u gemiddeld - top 45.01km/u
Vandaag ging het niet echt lekker, het klimmen ging moeizaam en , net als thuis, had ik veel last van de wind. Maar dat het niet lekker ging zal wel een gebrek aan herstel zijn. Vandaag naar Troisvierges gefietst en vervolgens richting Houffalize (Belgie). Bij Buret afgeslagen naar Troine en zo weer terug naar Clervaux. Niet een ritje waar veel over te vertellen valt. Het landschap was wat glooiender dan zuidelijk van Clervaux en er is in deze omgeving veel landbouw, dus weinig bossen.
Wel opnieuw een lekker zonnetje op de bol en een temperatuurtje van rond de 23 graden. in verband met lege batterijen helaas geen trackinfo.
landschap rond Clervaux

01-09 Richting Weiswampach 43.91 kilometer - 14.5km/u gemiddeld - top 56.7 km/u 
Ook vandaag een niet bijster interessante dag. Het mooie weer van de afgelopen dagen is voorbij en vanmorgen heeft het zelfs even echt geregend. Toen de hemel wat opklaarde heb ik een ontdekkingstochtje gereden naar Weiswampach, over de meest rustige weggetjes die je je kunt voorstellen. In het begin lekker rustig glooiend langs een riviertje. Daarna een bewegwijzerde route gepakt. Echt heel mooi. Perongeluk kwam ik weer uit bij Troisvierges, maar hoe ik nou precies gereden heb??? Joost mag het weten, de batterijen van de GPS zijn nog steeds niet opgeladen. 
 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes