spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vakantie 2002 deel 4

Vakantie 2002 deel 4

 

Woensdag 28-8 ? (’t zal wel)

Gisteren niet geschreven, ik had een beetje een ‘offday’ Het weer was ook niet alles, bewolkt en frisjes, en ik was een beetje laat m’n slaapzak uit. Ik heb besloten om met de trein de verplaatsing naar Avignon te maken. Kaartje gekocht, het uitleggen wat ik wilde en het begrijpen van hoe de spoorwegen in Frankrijk werken viel mee. Maar het kaartje kost wel 30 euro’s. Ook ’s middags voelde ik me nog een beetje saggie. Heb mezelf om m’n donder gegeven en ben een stukje langs de Dourbie gaan fietsen. Het weer was inmiddels redelijk bijgetrokken. Bij een oude betonnen brug, model WO II, ben ik de rivier overgestoken en op ontdekkingsreis gegaan. Dit had tot gevolg dat ik, toen ik linksaf ging, ik zo’n 500 meter met de fiets aan de hand over een bospaadje heb gelopen. Duidelijk geen VTT route, dan maar weer omgekeerd. Rechtsaf ging een stuk beter, losse keien, modder, kortom: Heerlijk! Na een kilometer of zo dreigde ik bij een landhuis uit te komen. Een hond begon vervaarlijk te blaffen. Omkeren dus. Al met al was het een leuk uitstapje. Terug op de camping stond er precies 20 kilometer op de teller. Niet veel, maar wat boeit het. De mineurstemming was verdwenen. ’s Avonds mezelf getrakteerd op een enorme tomatensalade en een entrecote met heel veel patat.

Vandaag heb ik het weer gewoon lekker naar m’n zin. De camping is bijna leeg, lekker rustig (dit is sowieso een erg rustige camping, zonder ellende van gettoblasters of blèrende kinderen). Vanmorgen om 11.00 vertokken voor een ritje. Eerst de Tarn gevolgd tot Candas en van daar rechtsaf richting Barriques. Veel klimmen, maar redelijk geleidelijke klimmetjes en een heerlijk rustige weg. Weinig hoeven stoppen om te rusten. Prachtig landschap. Veel bos, soms passeerde ik een dorpje waar, zo het leek, niemand aanwezig was. Ook zag ik twee dorpjes op de toppen van de heuvels. Dat daar iemand kan wonen…. Heel mooi natuurlijk, maar zo klein dat je volgens mij 20 kilometer moet rijden naar de dichtstbijzijnde bakker of groenteboer. Bij een splitsing moest ik rechtsaf, richting St. Germain. Daar begon het echte klimmen, sommige stukken moeten 10% of meer zijn geweest. Maar ook dat heb ik weer gehaald. Vanaf St. Germain 6 kilometer afdaling naar Millau en de camping, vanwaar ik nu weer vertrek om boodschappen te doen.

Afstand 49.6 km.

Top 60 km./u.

 

Donderdag 29-8

Een dag om snel te vergeten. Ik kon maar niet wakker worden. Heb de hele dag op de camping rondgelummeld. Waarom? Geen idee. Het was ook erg fris, zo’n beetje de hele dag mijn fleece-trui aangehad. In het noorden was wel een flinke streep blauwe lucht te zien, maar boven Millau heersten de grijze dikke wolken. Ik had op de fiets moeten springen, naar de Gorges du Tarn, maar, zoals gezegd, luiheid was meester.

 

Vrijdag 30-8

De dag van de verplaatsing.

Het is potdomme prachtig weer vandaag, geen wolkje aan de lucht en ik moet zonodig naar Avignon toe. Vier en een half uur in de trein. BLJACH!! Tot mijn verbazing ging bijna alle bagage in de tassen. Dat wat er niet in paste, (de tent, slaapzak, trui en spijkerjack) heb ik vastgebonden op de drager en de discman, cd’s, camera etc. in m’n kleine rugzakje. Als ik thuis kom moet ik alles eens wegen. Natuurlijk was het spannend om de fiets in de trein te zetten. De eerst rit heb ik hem gewoon in een tussenruimte gezet. Mocht natuurlijk niet, maar je, op het moment van vertrek was er natuurlijk geen conducteur te zien. ’T Was heet in de trein. Ook tijdens de tweede rit, van Bollene naar Avignon was het niet te harden. Zeker niet toen er een vies, dik, lelijk, uit al haar poriën zwetend mens tegenover me kwam zitten die pontificaal haar zweetvoeten op de plaats naast me legde. Wat een stank. En ik, in mijn naïviteit dacht eerst nog dat ik het zelf was. Gelukkig bleef ze niet de hele rit, die twee uur duurde, naast me zitten. De fiets was overigens dit keer wel op de juiste plek in de trein geparkeerd. Helaas moest ik bij het uitstappen de fiets een meter naar beneden tillen. Dankzij de hulp van een norse Fransoos kwam dit ook nog goed. In Avignon maar snel een camping gezocht. Om half acht zat ik te eten op het terras bij de camping en om ongeveer half elf ben ik de slaapzak in gedoken. Bij de weg, de rugzak heb ik in Millau weggegooid.

 

Zaterdag 31-8

Richting Suze.

Na twee koppen koffie en een chocolatine de tent afgebroken en alles weer ingepakt. De tent niet meer, hij is niet langer waterdicht, er zitten kleine gaatjes in het doek. De gescheurde rits was eigenlijk de voornaamste reden om afscheid van hem te nemen. Leuk vond ik het niet, want ik heb heel wat nachtjes in het tentje doorgebracht. Hongarije, Frankrijk, hij is op veel plaatsen opgezet, ‘k was wel een beetje aan hem gehecht.

Op weg dus. Eerst naar Orange, waar ik rond het middaguur aankwam. Daar, op een terras tegenover het wereldberoemde theater, een onnoemelijk grote sandwich au fromage gegeten. Hij mocht ook wel groot zijn, het ding kostte 4 euro. Hierna op mijn dooie gemak op weg voor het tweede deel van de rit. Op een gegeven moment, een kilometer of vijf voor Uchaux begon de weg toch wel enigszins omhoog te gaan en dat bleef zo doorgaan tot vlak voor Rochegude. Wat bleek, ik heb een 5% colletje genomen met volle bepakking. Tja, daar word je moe van. Hierbij kwam ook nog dat er een vervelend tegenwindje stond. In Rochegude weer een terrasje gepakt, waar ik maar twee tonic gelijk bestelde. Nog vijf kilometer naar Suze, met een werkelijk pokkewind op kop, door de open vlakte. Maar goed, ik zit nu in Suze op een terrasje, heb net mijn derde schweppes op. Nog 8 uur voor vertrek naar huis. Het is dat het moet, want ik heb nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Het trekken met de fiets bevalt toch wel weer erg goed, je ziet nog eens wat. Helaas ook minder leuke dingen, zoals het dode hondje wat ik vanmorgen aan de kant van de weg zag liggen. Maar als ik nog eens ga trekken moet ik in ieder geval veel minder kleding meenemen, dan maar wat vaker wassen. Half vijf, genoeg gekrabbeld.

45.8 km

top ongeveer 50 km/u

Net lekker gegeten, beetje ‘last’ van de wijn. Op de camping, waar de cycletourders zich verzamelen voor de busreis naar Nederland, even zitten kletsen met wat oudere mensen die zo ongeveer de halve wereld hebben gezien op de fiets. Leuk stel. Over vier uur tot moet de bus vertrekken. Nog een half litertje wijn bestellen, dan slaap ik straks lekker in de bus. Nog even vragen of de mobiel ergens opgeladen kan worden, zus moet toch weten hoe laat ik morgen in Utrecht aankom. Het vinden van de ‘verzamel’camping ging overigens gemakkelijk.

 

Zondag 01-09

Pfff, dat ik de bus niet heb gemist is mazzel. Gelukkig maakte het stel waarmee ik op de camping had gekletst me wakker. Ik was in slaap gevallen met een glas wijn in m’n hand. Dat geeft vlekken! Met mijn enigszins benevelde kop ook nog aan mijn ladende mobieltje gedacht. Na een korte benauwde nacht, ik lag onderin de bus en dan nog eens tegen de wand aan, met iemand naast me,werd ik om zes uur wakker met een enorme druk op de blaas. Het chemisch toilet was niet te bereiken. Na over, onder, langs, tussendoor mijn buurvrouw te zijn gekropen plaats genomen naast de chauffeur. Pijn in m’n kop (eigen schuld). Erg veel trek in een sigaret (roken mag niet). Niet gezellig dus. Pas om negen uur stopten we voor ontbijt en het ombouwen van de bus. Met veel moeite wist ik op tijd het toilet te halen, waar ik me verwonderde over de enorme hoeveelheid vocht die een blaas in bedwang kan houden.

Net voor Luik belde Adrie, ik kon haar nog net vertellen hoe laat we ongeveer in Utrecht aan zouden komen voordat het beltegoed op was. Vervelend dat de ontvanger in het buitenland de gesprekskosten vanaf de nederlandse grens moet betalen.

Het is weer voorbij, Ik heb genoten met een grote G. Twee jaar na het dotteren van de liesslagaders gaat het nog steeds goed met de benen. De ongerustheid die twee jaar met me mee heeft gelopen en gefietst kan eindelijk op de vuilnishoop!

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes