spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vakantie 2002 deel 3

Vakantie 2002 deel 3

 

Een vakantie bestaat niet uit fietsen alleen, hier wat observaties:

 

De bekende persoonlijkheid

De Spaanse versie van Mr. Bean heeft hier een weekje kamp gehouden. Hij leek echt fysiek op het engelse origineel. Hij zat twee plaatsen van mij vandaan dus zijn dagindeling was als vanzelf te volgen. Wakker worden, in trainingsoutfit naar de wasbakken. Weer terug, omkleden, met z’n handen op z’n rug en zijn schoudertasje om naar het dorp voor het ontbijt (naar ik aanneem). Thuiskomen, dutje doen en een beetje luieren op zijn zonnestoel. Om een uur of 7 weer naar het dorp voor het diner. Als ik in het restaurant over de brug zat te eten, was hij ook aanwezig. Zelfs toen ik pizza had gehaald zag ik hem daar weer zitten. Al moet hij me herkennen, hij weigert me te groeten. Zie ik er zo bedreigend uit, met mijn in drie dagen niet geschoren kop, mijn haar wat alle kanten uitstaat en mijn soldatenkistjes onder mijn korte broek? Het zou me niets verwonderen als hij met een teddybeertje slaapt. Helaas is hij vandaag vertrokken.

 

Ruzie

Een ouwe, arrogante Fransoos had een paar dagen geleden ruzie over de standplaats met een minstens even arrogante Hollandse truttebol. Zijn auto stond een stukje op de standplaats die de Hollanders toegewezen hadden gekregen. Eerst werd mannie, vergezeld van drie uiterst irritante kindertjes, erop af gestuurd. ‘Erik, (het beestje moet een naam hebben) we hebben speciaal deze plek gekregen omdat we twee erg grote campers en een tent hebben hoor!!’ , werd hem nageroepen. Helaas lukte het Erik niet om Frans (het Fransoosje) ervan te overtuigen dat zijn auto een meter naar links verplaatst moest worden. Tijd voor mams. ‘Het is onze plek hoor meneer! Uw auto moet opzij!’ (in gebrekkig Frans en met een zwaar aardappel-in-de-keel-accent). Dit hielp ook niets. Toen werd de campingbaas er maar bij geroepen. Maar Fransje wilde ook niet naar hem luisteren, waarop le patron hem sommeerde te camping te verlaten. Er gebeurde nog steeds niets. Uiteindelijk zal Erik wel de slimste van het stel zijn geweest, want een paar minuten later stond één van de twee campers op een andere plaats en ging Fransje douchen. De volgende ochtend stond de auto van Frans nog steeds op dezelfde plek als waar hij hem bij aankomst had geparkeerd. Dat de knaloranje kanarie die het Franse stel had meegenomen, niet in een stress is geschoten is een wonder. En dat de oud eiken Dorkas-lampekap, die Francine tijdens het incident in de caravan aan het ophangen was, niet naar Hollandse Annie is gegooid, valt me ook erg mee.

 

De caravan met afstandsbediening

Dacht ik dat ik redelijk op de hoogte was van recente technische ontwikkelingen, maar wat ik nu gezien heb. Komt er een Hollands stel aangereden met een loeier van een caravan. Het ding wordt ontkoppeld en paps met het ding naar z’n plek slepen. Mams, degene met de broek aan van het stel, helpt zo te zien niet mee. Ze wijst een beetje naar de trekhaak van de sleurhut en krijst af en toe ‘draaien, draaien, recht’. Wat blijkt: Ze heeft een afstandsbediening voor het draaiwiel van de caravan. Het moet niet veel gekker worden.

 

Het einde van de Barcelona

Door de regen van vannacht was het doek van de tent behoorlijk uitgelubberd. Vanmorgen dus even bezig geweest om het een en ander weer strak te krijgen. Dat had ik beter niet kunnen doen. Toen de tent weer opgedroogd was stond hij prachtig strak. Ik was trots op mezelf, tot het moment dat ik de voortent dicht wilde ritsen. Tentdoek en ritssluiting namen met een door merg en been gaand geluid afscheid van elkaar. Resultaat, een scheur van zo’n 30 centimeter. Ik wilde net op pad gaan om boodschappen te doen en heb dus ook maar wat tape aangeschaft. Het zit nu weer een beetje, maar de tent kan nu echt de vuilnisbak in. Hij is toch zo’n 15 jaar oud geworden. Ik geloof dat we hem hebben gekocht toen we voor het eerst samen op vakantie gingen naar Hongarije in 1988. Maar misschien is ‘ie wel ouder, want ik weet niet of ik de tent al had toen ik voor het eerst alleen naar Frankrijk ging (± 1985).

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes