spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vakantie 2002 deel 2

Vakantie 2002 deel 2

 

Vrijdag 23 augustus

Zo, daar zit ik weer. Op hetzelfde terras als gisteren, bij de brug bij de camping.

Gisterenavond veel gedronken. Daar had ik vanmorgen best wel een beetje last van geloof ik. ‘K was een beetje saggie. Om half elf vertokken voor een rustig, vlak tochtje. Langs de Gorges de la Dourbie richting Nant. Het was inderdaad lekker vlak met veel mooie uitzichten op de Heuvels van de Causses. Lekker rustig aangedaan en regelmatig gestopt voor een sigaretje en een soort van Prince Fouree kaakje (jaja ik had eten meegenomen). Bij La Roque St. Margeuerite een terrasje gepakt. Een broodje geitenkaas en een cola’tje genomen. Tijd voor een keuze. Of doorrijden naar Nant of klimmen naar de Causse de Larzac. Als ik naar Nant zou gaan zou ik dezelfde weg terug moeten nemen, en daar hou ik niet van. Dus, met de nieuwe manier van klimmen in het achterhoofd koos ik voor de Causse. Het klimmen ging best goed. Tellen tot 50 pedaalslagen betekende 100 meter verder. Regelmatig haalde ik de 100, en soms de 150 pedaalslagen. Zo bereikte ik Pierrefiche, ± 400 meter hoger dan La Roque. Toen ik daar een slok uit mijn bidon nam, bleek dat het laatste slokje te water te zijn wat ik nog had. Potdomme, had ik wel aan eten, maar niet aan drinken gedacht. SUKKEL! Tegenwind, hitte en het gebrek aan vocht waren niet goed voor mijn moraal. Het was echt zwaar zwoegen om over de vele kleine klimmetjes te komen. Ook wist ik niet precies hoever het nog was. Maar eindelijk, na 10 kilometer pijn lijden (het leken er wel 50), kwam ik bij de N9, de doorgaande weg naar Millau. Eigenlijk zou ik eerst linksaf moeten en nog een kilometer klimmen om bij de rustige afdaling naar Cresseils te komen. Maar de fut was er uit, dus koos ik voor de drukke N9. Gelukkig waren fietsen toegestaan en was er sprake van een flinke file. Aan de rechterkant van de weg passeerde ik al het verkeer voorzichtig met een snelheid van 30 tot 35 km/u. Eindelijk Millau, twee Leffes waren de beloning, net als gisteren. Maar als ik nu mijn benen voel….. Om 18.00 nog even door Millau gewandeld en rondgekeken naar een winkel met kampeerspullen. Niet gevonden. Nu, op hetzelfde terras als gisteren, net de "plaat van de dag" gegeten. Kabeljauw, met daarnaast een half flesje witte wijn, al krabbelend over de belevenissen van vandaag. Ik ben best trots op mezelf. Karakter zit wel goed, de benen willen ook wel, en mijn fietsje draait geweldig.

Afstand 40.5 km.

Top ± 40 km/u

 

Zaterdag 24 augustus

Dit schrijf ik op zondag 25 augustus omdat ik gisteren plotseling de pen kwijt was, maar hij is er weer. In ieder geval zaterdag een rustdag gehouden. Waarom? Weet ik niet meer. Ik heb eerst een stuk langs de Tarn gewandeld en ben de stad in geweest. Heb gepind en zowaar ook fietstassen gevonden. Nu twijfel ik of ik met de trein of met de fiets naar het eindpunt ga. Moeilijk, ik ben er nog niet uit, het is wel 250 km. klimmen en dalen en daarna nog eens 50 km. vlak (ruwe pessimistische schatting).

Nou ja, ik merk vanzelf wel wat ik ga doen.

 

Maandag 26 augustus

En nu is het alweer een dag later. De derde rustdag. Gisteren was min of meer gedwongen want, hoewel ik wel zin had in een ritje, begon de lucht er rond het middaguur dreigend uit te zien en kwam vanaf 15.00 het water met bakken uit de hemel. Dit duurde de hele middag en avond. Hoelang het ’s nachts nog doorging weet ik niet, maar toen ik moest piesen (weet niet hoe laat), was het in ieder geval droog. Toen ik vanmorgen wakker werd om 9.00 druppelde het weer. Nu zit ik, 24 uur na het begin van de nattigheid, op een in eenzaamheid achtergelaten stoeltje, op de camping, in het zonnetje, te krabbelen. De tent heeft de afgelopen periode redelijk doorstaan. Hij bleek niet 100% waterdicht te zijn, maar ik heb niet met natte voeten hoeven te slapen gelukkig. Het verveelt wel snel, zo’n regenperiode. Vooral het gekletter op het tentdoek werkte op een gegeven moment op mijn zenuwen. Heb gisteren een pizza’tje gehaald, het was natuurlijk geen weer voor een terras.

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes