spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
De vriendin

De Vriendin

In 1988 schreef ik het volgende verhaaltje waarin ik mezelf zie door de ogen van mijn toenmalige vriendin.

Zondag, voor normale mensen een dag om eens lekker uit te slapen. Niet voor mij, om 7 uur in de ò zo vroege ochtend gaat de wekkerradio af. Het heerlijke sonore gesnurk van mijn vriendje naast me wordt onderbroken door een paar diepe zuchten en, zo mogelijk, nog diepere geeuwen. Even later is het plekje naast me koud en leeg. Terwijl ik nog lekker lig te dommelen hoor ik vanuit de keuken het gegil van de fluitketel. Meneer heeft koffie voor zichzelf gezet. Een bedroefd gevoel maakt zich van mij meester, het einde van mijn nachtrust is in zicht. Een kwartiertje na dat afschuwelijke geluid van kokend water gaat de slaapkamerdeur open en een stem, die ik eigenlijk pas over een uur of drie wil horen, vraagt me ‘ kopje thee liefje?’ Het is weer zo laat, mijn vriend moet zo nodig gaan fietsen.

Met een grote dosis tegenzin laat ik mijzelf uit bed glijden. Waggelend begeeft mijn lichaam zich naar de woonkamer, mijn geest is nog grotendeels in dromenland. Terwijl ik afwezig het kopje thee naar binnen slobber, bestookt hij me met die vervelende, typisch mannelijke, vragen. ‘Schat, waar liggen mijn fietssokjes?’ , ‘Weet jij waar mijn fietsschoenen staan?’, ‘Heb je mijn clubshirt al gewassen?’. Gelaten laat ik al die vragen over me heen gaan, het gekke is, dat, zonder dat ik antwoord geef, hij toch al zijn spulletjes bij elkaar weet te vinden. Om tien over acht staat hij voor me, z’n rugzakje om, dat belachelijke helmpje op (Ik ben overigens altijd blij dat hij dat ding op z’n hoofd heeft als hij gaat fietsen. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren onderweg).

‘Nou lief, ik ga trainen, om twaalf uur ben ik weer thuis.’ Een vluchtige kus en weg is hij. Ik zwaai hem nog even na, ik hoop dat hij veel plezier heeft. Dan denk ik: ‘hij plezier, ik ook plezier!’ Na me lekker uitgerekt te hebben, loop ik naar de slaapkamer en duik weer in m’n bedje.

Welterusten.

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes