spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Het fietsertje

                                                    Volg mijn reis naar Santiago deCompostela op:

                                                                         www.compostela-2014.blogspot.nl/


                                                      Laatste update FLOG: 27-03-2014


                                                      De 2014 teller staat op 4895.20 km.

                 

GPSies - Tracks for Vagabonds

 


 

 

Waar het vandaan komt? Geen idee! Toch is fietsen al jaren mijn lust en mijn leven

 

In gedachten kan ik mezelf nog zien op mijn eerste fietsje, inderdaad met blokken op de trappers en zonder zijwielen. Mijn vader gaf me een duw en binnen drie minuten had ik het evenwichtsgevoel te pakken, vooral veroorzaakt door mijn angst om te vallen vermoed ik. Vanaf zo ongeveer mijn achttiende ben ik wat meer gaan fietsen, rond 1985 ben ik lid geworden van de GTC (goudse tourclub). Samen hebben we heel wat meegemaakt. De 24 uur van de Doenkade (bij RTC Ahoy), Luik-Bastenaken-Luik, Rondje IJsselmeer (380 kilometer op 1 dag), teveel om op te noemen. In 1996 begon het fietsen wat minder lekker te gaan. Door verschillende oorzaken werd er sowieso wat minder gefietst. Daarom ben ik pas in 2000 eens naar de huisarts gegaan die vernauwing van de liesslagaders constateerde. Wat eigenlijk een kijkoperatie moest worden werd gelijk maar een dotteroperatie. Het was dus niet best. Na de operatie werd er voorzichtig weer wat gefietst en in 2002 ben ik eindelijk weer eens op fietsvakantie gegaan. (zie het verslag)

In zo'n 30 min of meer fanatieke fietsjaartjes heb ik heel wat fietsen versleten. Sommigen zijn gestolen, andere heb ik weggegeven of bij het vuil gezet. Momenteel bezit ik vijf fietsen. Mijn laatste aanwinst is een Canyon Aeroad 8.0. Daarnaast heb ik nog een Merida racefiets een mountainbike en crosshybride van hetzelfde merk (mijn vakantiefiets) en een Concorde racefiets uit 1994. Fietsen die in mijn herinnering gegrift staan zijn mijn eerste echte randonneursfiets, een Gazelle (gestolen). Een Union randonneur, later omgebouwd tot iets van een racefiets en uiteindelijk ook gestolen. En tenslotte een naar eigen smaak opgebouwde Slingerland racefiets, waarvan het frame nu nog in de schuur hangt.

Op deze pagina’s probeer ik een beetje een overzicht te geven van wat ik zoal heb meegemaakt op de fiets. Weinig echt bijzonders, maar ja, je moet toch wat te doen hebben als het geen weer is om te fietsen

 
< Vorige
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes